De start!

Tja, en daar sta je dan. Aan de start van iets compleet nieuws. Ontzettend leuk, maar ook zo spannend. Ga ik klanten krijgen? Wanneer komen die klanten? Wat moet ik er allemaal aan doen om die klanten te krijgen?

Zodra ik teveel bezig ga met het ‘werven van klanten’ merk ik dat m’n enthousiasme daalt. Ik wil gewoon lekker inspireren, bemoedigen, schrijven en freubelen voor de freubelschuur, m’n andere bedrijf. Maar ja zonder klanten kan ik ook weer weinig van dit alles doen……

Ik waag me in de onbekende wereld van het web. Ok, op instagram en facebook was ik al wel actief. Maar nu pas ontdek ik hoe weinig verstand ik ervan heb. Er komen allerlei termen voorbij die voor mij wel chinees lijken. Maar in de internetwereld de normaalste termen blijken te zijn. Ik probeer, stuntel, val, stuiter en probeer opnieuw.

Soms komt de stoom uit m’n oren als ik van alles geprobeerd heb, met nauwelijks resultaat. Soms wil ik alweer bijna de handdoek in de ring werpen en het opgeven. haha al voor ik eigenlijk begonnen ben.

Het is me duidelijk, die computer vind ik leuk zolang ik simpelweg alleen maar hoeft te schrijven. Maar zodra het meer wordt is het totaal mijn hobby niet meer. Omdat nu alles nog nieuw is kost het me zeeën van tijd en gaat alles veel langzamer dan ik had verwacht. (uiteraard was mijn verwachting en/of hoop dat ik al volle zalen met workshops had en wachtrijen voor de coaching. (niet dat ik hoop dat er zoveel mensen burnout zijn……)

Das dus gewoon mijn ongeduld. Ik sta inmiddels weer met beide benen op de grond en geef het allemaal wat meer tijd. Dit gaat echt wel een poosje duren voor het allemaal lekker in beweging is. Ondertussen krijg ik gewoon fijn de tijd om uit te vogelen hoe alles werkt. Duik ik nog eens een heel interessant boek over coaching en burnout in. En denk ik na over welke opleiding ik wil gaan volgen.

En……. ik ben super dankbaar voor heel heel veel lieve mensen om me heen. Die geduld met me hebben. De stoom uit m’n oren af en toe wegnemen en me gerust stellen dat het echt wel goed komt.

Allereerst de welkome bijdrage van Annika van der Feen- van Voskuilen. Zij maakt de mooiste tekeningen die ze ook verkoopt. Kijk op; https://www.etsy.com/shop/annikasartroom en/of http://www.annikavanvoskuilen.nl/naar het werk wat ze maakt en verkoopt. Maar ze doet meer:…….

Zelfs voor ik het haar gevraagd had, kreeg ik een apje dat ze bezig was met een logo voor mijn bedrijf. 2 logo’s dus. Bijzonder! Ik hoefde er niet eens m’n hoofd over te breken en het werd al voor me geregeld. En het mooiste: ik ben er zeer tevreden en heel blij mee! Ik had het niet beter en mooier kunnen bedenken! Dus Annika enorm bedankt!

Voor de mooie en leuke foto’s van mij op de website gaat alle dank naar Esther Crutzen. Zij heeft dus de leuke hobby, fotograferen en doet dat ook regelmatig voor gezinnen en babyshoots! Hele mooie foto’s! Kijk eens op haar website: http://esfotografie.nl/ 

En toen het gestoei met m’n website, wat blijkt nu; m’n buurvrouw Laura van Ooi is daar weer zeer handig in, en heeft me geweldig op weg geholpen. Zij heeft echt een super leuk bedrijfje; Plan my proposal. Weet jij dus niet hoe je het aan moet pakken om ‘de vraag’ te stellen. Check even haar website; https://www.planmyproposal.nl/ en zij gaat je helpen er iets heel romantisch van te maken!

Super blij dus met deze hulp van deze handige en lieve mensen! Bedankt!

Tijd voor mij om te kijken hoe ik deze blog weer gepost krijg, zodat jij weer iets te lezen heb!

Tot snel!

Heerlijke groet,

Annemarie

Een droom die uitkomt!

Eindelijk is het dan zover! Ik mag van start met m’n eigen bedrijf! Dit had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken of durven dromen! Toen zat ik thuis, in de ziektewet met een burn-out. Opgebrand en uitgeblust. Ik kreeg het niet meer voor elkaar me weer naar het werk te bewegen. Het lukte gewoonweg niet meer. Dus zat ik thuis. Nu een jaar verder ben ik ook zoveel verder!
Dankbaar! Zeer dankbaar ben ik! Ja zelfs voor die burn-out. Terugkijkend naar vorig jaar en nu, besef ik dat er zoveel is veranderd. Hoe dat komt?

Dromen!

Door dat ik voor de 2e keer in een burn-out belandde, besefte ik dat ditmaal het roer echt om moest, anders zou dit patroon zich blijven herhalen in mijn leven. Ik maakte een lijst met energiegevers en energievreters. En het werd duidelijk dat mijn werk een energievreter was. Dat ging ik dus niet volhouden. Maar ja wat dan? Die hypotheek moet toch ook betaald worden. Altijd dacht ik alleen aan hoe ik het beste geld kon verdienen. Toen ging ik nadenken waar ik blij van werd.

Waar droomde ik van? Hoe zou ik het liefst willen dat mijn leventje eruit zou zien over een jaar of 5? Ik schreef die droom op. Zelfs een maand lang iedere ochtend weer. En ik besefte dat dat echt was wat ik wilde. Ik werd er blij van. Kreeg er energie van en alleen al denkend aan die droom ging ik stralen.

Toch kost het tijd voor een droom werkelijkheid wordt. Tijd en stappen zetten. Zo begon ik in de herfst met het zoeken naar een nieuwe baan. Helaas werd na 3 maanden geconstateerd dat m’n diploma helemaal niet klopte voor die branche. Dus weer ontslag.

Wat nu?

Zou dit dan de tijd zijn om die droom te gaan verwezenlijken? Zou dat werkelijk kunnen? Een paar maanden eerder al werd een deel van de droom verwezenlijkt doordat ik mijn vriend leerde kennen. Door te dromen en te beseffen wat ik werkelijk wilde, gooide ik m’n netten uit aan de andere kant van de boot. (lees; ik schreef me in op een andere datingsite!) En toen kwam Henk voorbij! Wat een geluk en liefde! Zo dankbaar en blij!

In de paar maanden dat ik thuis heb gezeten heb ik m’n studie voor coaching afgemaakt. Heel veel plannen gemaakt en uitgewerkt om van start te kunnen gaan. En nog heel veel meer voorbereidingen gedaan. (Gunst wat komt er een hoop bij kijken om voor jezelf te beginnen…..) 
Vorig jaar nog zat ik thuis; somber, depri, moe, uitgeblust. En nu, nu mag ik van start gaan met m’n droom!:

Heerlijk Leven Coaching en De Freubelschuur!
Coaching voor mensen die tegen een burn-out aanlopen, deze juist willen voorkomen en/of op zoek zijn naar hun passie en doel voor hun leven!
En Creatieve workshops voor iedereen die graag iets moois maakt en van een gezellig avondje uit houdt!

Natuurlijk had ik allang m’n websites online willen hebben. Maar daar liggen dus zeer duidelijk niet m’n talenten. Zodra ze online staan, laat ik het jullie zeker horen! Verder hoop ik hier op facebook en instagram een en ander te gaan delen! Je ziet het van zelf allemaal voorbij komen!
Ben je op zoek naar een coach of leuke workshop, schroom niet en stuur gerust een berichtje! 

Heerlijke Freubel groet,
Annemarie