Update!

Veel te lang niets van me laten horen! Inmiddels al een paar keer een poging gedaan een blog te schrijven, maar ik krijg er niet in gestouwd wat ik allemaal kwijt wil……

Nu weer een poging en als jij het leest, is die poging gelukt!

Al lekker op vakantie geweest? Of ben jij de geluksvogel die nog uitziet naar de vakantie?

Hier zit de vakantie erop! Er was niets gepland. Maar ineens kwam het uit om een paar dagen te gaan kamperen. Dus de tent in de bossen op de Veluwe neergezet! Daar heerlijk gefietst, uren voor de tent gelummeld, zwaar relaxed! Alleen kwam er na 3 dagen alweer een einde aan deze vakantie……

Dat voelde als veel te snel voor mij, ik had eigenlijk nog wel meer ‘nodig’.

Thuis blijf ik bezig, blijft alles op me af komen, van wat er geregeld en georganiseerd moet worden.

Ja want even tussendoor; WE GAAN TROUWEN!

M’n leven is in een stroomversnelling gekomen en daar moet ik deze zomer vooral aan hoe alles enorm veranderd is ten opzichte van vorig jaar. Hoewel alles best druk is, geniet ik volop en ben ik gigantisch dankbaar. Vorig jaar ging ik alleen kamperen. Dat is een succes geworden, super vakantie gehad. Maar dat ik een maand later Henk tegenkwam heeft m’n leven zo veranderd en zoveel mooier gemaakt!

En nu gaan we ook nog eens echt helemaal samen verder! Zo gaaf!

We zitten dus middenin het geregel en georganiseer van een bruiloft! 8 november 2019 wordt onze dag!

Nog een kleine 3 maanden, lekker aan het aftellen!

Maar, ik wilde nog meer vakantie. Vriendlief moest gewoon werken. Veel zelfs, de zomer is niet echt de handigste tijd om op vakantie te gaan.

Ik ben gek op kamperen (mits het mooi weer is…..) dus uiteindelijk heben we de tent bij familie op de boerderij neer kunnen zetten. Een super mooie plek, zo mooi krijg je het bijna niet op echte campings. Met een uitzicht heerlijk de polder in. Daar nog eens heerlijk 2 weken genoten.

Wel iets minder vakantie, want afspraken gingen wel door. Heb e.e.a. geklust, paar keer thuis geweest. Maar alsnog was het heerlijk!

Na 2,5 week kamperen, merkte ik dat ik zin had om naar huis te gaan. Het was genoeg! Nu weer gewoon aan de slag!

Maar waar te beginnen? Dan vliegt alles me weer aan!

Voor de vakantie, had ik soms het gevoel dat ik m’n hoofd maar net aan boven water kon houden. Dat vind ik altijd erg lastig te bemerken; dan steekt de oude angst weer op; ‘zou ik weer tegen een burn-out aan zitten?’. Kan gewoon niet, ik doe het eigenlijk best goed met keuzes maken, nee zeggen etc.

Dus dat toch eens onder de loep genomen. Uiteraard geen kant en klaar antwoord of oplossing. Maar na wat onderzoek, bedacht ik wel dat ik mijn hooggevoelige aard wat aan de kant schuif.

En vooral in de negatieve kant hang, bezig met alles wat ik niet kan, wat lastig is, teveel prikkels geeft etc.

Het is een last en geen kracht, op dit moment.

Dat kan anders! Dus daarmee aan de slag.

Boek erover lezen, werkboek eigenlijk, vol met allerlei opdrachten. Sommige helpend, andere niet.

Veel herkenning in elk geval.

Zo kwam ik erachter dat ik eigenlijk een soort van boos ben (geweest) op God. Als hooggevoelige persoon merk je veel meer op in je omgeving dan andere mensen. Zo weet ik dat ik vooral in de stad op straat soms gek werd van mezelf. Dan liep ik langs iemand en merkte ik weer iets op. Soms zette ik dat om in bidden voor die persoon, soms probeerde ik een gesprekje aan te gaan, of in elk geval vriendelijk te groeten. Soms probeerde ik het te negeren. Maar tegen de tijd dat ik die burn-out had, wilde ik eigenlijk gewoon niet de straat op, want ik wilde helemaal niet nog eens van alles meekrijgen van en voor andere mensen. Maar ik had geen idee hoe ik me ervoor kon afsluiten…….

Bewogenheid voor mensen, wat ik enerzijds echt heel mooi vind, anderzijds kan het dus teveel zijn.

Dat maakte me kwaad, kwaad op God dat ik altijd maar weer van alles voelde en meekreeg over en van mensen die ik willekeurig tegenkwam.

Dat begon ik de laatste tijd te zien, dat die boosheid er was.

Op de een of andere manier is het me redelijk gelukt me meer af te sluiten. Hoe ik dat gedaan heb, weet ik nog niet. Maar het is onbewust gegaan. Maar nu kwam ik erachter dat ik het ook allemaal niet meer aan het onderscheiden ben. Ik projecteer nu alles op mezelf. Maar ik vergeet dat ik soms onrust kan voelen, die helemaal niet van mezelf is, maar van een ander in m’n directe omgeving.

Dit is dus weer een oefening voor mij. Voel ik onrust, zal ik mezelf eerst mogen afvragen:

‘Ben ik het zelf die onrustig is?, zo ja, waarvoor dan? Is het terecht?’. Is het van een ander, dan mag ik het ook bij die ander laten. Die vind ik vaak iets lastiger, maar door een kort gebed uit te spreken, lukt het vaak wel. ‘Heer ik zegen die ander, geef hem/haar rust, de onrust laat ik bij de ander. Vul mijn hart met Uw rust.’

Ik merk het lang nog niet altijd op, maar de bewustwording helpt.

En ja regelmatig is het ook gewoon m’n eigen onrust. Dan komt alles op me af:

En een bruiloft organiseren, en een bedrijf opzetten en mijn huis gaan we binnenkort verkopen.

Het is best veel.

Opzetten van m’n eigen bedrijf heeft de afgelopen weken ook even stil gelegen.

Natuurlijk had ik de hoop dat ik gelijk al met meer klanten zou beginnen, maar alles heeft z’n tijd nodig.

Het liefst ga ik nu heel hard weer van start, maar ik weet dat dat me simpelweg nu even niet lukt. Dus ga ik langzaam van start! Want ik ga zeker wel weer van start! Ik sta te popelen om een leuke workshop te geven of met jou het gesprek aan te gaan om te kijken hoe jij verder geholpen kan worden in je burn-out of het zoeken naar je passie en dromen!

Dus weet dat je meer dan welkom bent!

Binnenkort verschijnt het nieuwe programma voor het najaar op www.defreubelschuur.nl

En ook deze website van heerlijklevencoaching ga ik wat aanpassen.

Dus houd de site in de gaten.

Dat is het mooie van vakantie, dan heb je de tijd om na te denken waar je mee bezig bent en hoe je daarmee verder wilt gaan.

Ik wil absoluut verder met coachen voor mensen rondom een burn-out of zoekend naar jouw passie en dromen. Maar ik merkte dat ik dat anders wil, dus daar ga ik lekker mee aan de slag de komende tijd! Vooral m’n eigen weg daarin volgen en niet die van social media!

Later meer hierover!

Ik ga weer verder freubelen aan de bruiloft!

Geniet van de vakantie en de zomer!

Hopelijk tot snel in een volgende blog!

En wees welkom voor een leuke workshop of goed gesprek!

Heerlijke zomer groeten,

Annemarie